Sisältöön »
 
Vapaa-aika

Jumppaohjeita

Alla linkkejä erilaisiin jumppaohjeisiin:

Aamujumppa

Herättele keho ja mieli sängyssä Ikäinstituutin Aamujumpalla (tulostettava pdf). Säännöllisellä aamujumpalla parannat liikkuvuuttasi sekä ehkäiset kiputiloja.  Tarjoile selälle rullauksia, kiertoja ja ojennuksia joka aamu, selkä kiittää. Jos aamujumppa tuntuu nihkeältä, voit siirtää sen vaikka iltaan.

Kotivoimisteluohjelmat

Ikäinstituutin Kävely kevyemmäksi ja Tasapaino taitavaksi -kotivoimisteluohjelmat (tulostettavat pdf) sisältävät käytännön ohjeita voiman ja tasapainon hankintaan kotioloissa. Tee liikkeet päivittäin, jotta lihasvoimasi ja tasapainosi kehittyvät! Lisää voima- ja tasapainoharjoitteluliikkeitä löytyy Voitas -sivustolta.

Jalkajumppa

Selkäliiton Jalkajumpalla (tulostettava pdf) vahvistat jalkaterän lihaksia ja lisäät nilkan liikkuvuutta.  Vahvistamalla jalkaterän lihaksia ja parantamalla nilkan liikkuvuutta askellus on joustavampi ja tasapaino parempi. Jalkaterän ja nilkan hyvinvointi on olennainen osa liikkumiskykyä.

Ohjattua kotijumppaa videoiden ja TV:n kautta

Hyödynnä kotioloissa Voitas– sivuston kotijumppavideoita (noin 30 min). Sivustolta löydät eri tasoisia jumppia toimintakyvyn ja kuntotason mukaan. Videoiden avulla pääset helposti voima- ja tasapainoharjoittelussa alkuun itsenäisesti kotona.

Sydänliiton 52 helppoa jumppaliikettä videoina opastaa sinut monipuolisesti vahvistamaan kehon lihaksia. Vahvat lihakset auttavat selviämään arjen askareissa ja tukevat ryhdin pysymistä hyvänä.

Lähde mukaan Ikäinstituutin Kunnon eväät -soittolistan (YouTube) pariin, joka vie jumppaajan virtuaalimatkalle ympäri Suomea. Liikuntahetket ovat 3-5 minuutin pituisia ja niitä löytyy yli 20 erilaista. Lähdetään yhdessä virtuaalimatkalle, vaikkapa veden äärelle soutelemaan.


Liikekortit 1-40

Harjoita tasapainoasi

Kävely kevyemmäksi

Kuntosalilta voimaa arkeen

Tuolijumpalla voimaa ja liikkuvuutta 

tuolijumppamalli

Venytellen vetreäksi


 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma klo 9.00-16.30
ti-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)