Sisältöön »
 
Matkailu

Museot

Pappilamuseo

Vuonna 1800 valmistuneen kappalaisen pappilan rakennutti Jokioisten kartanon omistaja, vapaaherra Ernst Gustaf von Willebrand.  Seinärakenteet ovat savea, tiivisteenä olkea ja sammalta. Ulkopuolelta massiivisavirakennus on verhottu tiilellä. Pappilana, lukkarin puustellina ja asuntoina toiminut rakennus avattiin museona vuonna 1959. Museo kuuluu ensimmäisiin omalla paikallaan sijaitseviin pappilamuseoihin. Museossa näkee, miten maalaispappilassa elettiin 1800-luvun puolivälissä.
Kokoelmassa on lisäksi Miina Sillanpään muistoesineitä.
Museokokonaisuuteen kuuluvat pappilan lisäksi kaksi aittaa, savusauna ja lato.

Pappilamuseon sisätilaPappilamuseo

Osoite: Vaulammintie 2
Vuoden 2021 osalta museo on sulkeutunut. Avoinna jälleen kesäkuukausina 2022 viikonloppuisin klo 13 - 18. Muina aikoina ryhmäkäynnit sopimuksesta. Tiedustelut  Jokiläänin Kotiseutuyhdistys. p. 045 631 4203.Vapaaehtoinen pääsymaksu.

Kapearaidemuseo 

Kapearaidemuseon muodostaa Minkiön alkuperäiskuntoinen asemamiljöö sekä ratapihalla ja kalustohallissa esillä olevat veturit ja vaunut. Rautatiekalusto on peräisin useilta Suomessa toimineilta kapearaiteisilta rautateiltä.

Minkiön asema, Kiipuntie 49, Jokioinen

Jokioisten Sotaveteraanien perinnetilat

Perinnetiloihin Jokioisten Tietotalossa (Humppilantie 9 A) on tallennettu asemasodan aikana valmistettuja puhdetöitä sekä muuta sotavuosiin liittyvää aineistoa. Tilat pidetään yleisölle avoinna sopimuksesta. Tilojen esittelystä voi sopia seuraavien henkilöiden kanssa:
Inkeri Koskela, 040 5130 793 tai Stiina-Liisa Pirkkamaa, 050 5925 863.

Sisätilakuva sotaveteraanien perinnetiloista.

Naulamuseo on toistaiseksi suljettu

Naulatehtaan toiminta alkoi Jokioisilla vuonna 1804, jolloin perustettiin kankipaja kosken partaalle. Viime vuosisadan alusta tehtaan tuotannoksi vakiintuivat erilaiset rautalevystä ja rautalangasta valmistetut naulat, piikkilangat ja valimotuotteet. Museokokoelma on varastoituna uuden näyttelytilan etsimisen vuoksi.

 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma klo 9.00-16.30
ti-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Faksi
03 4384 025