Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

19.06.2024

Jubilee Line- joukkoliikenneyhteys käynnistyy!


Aitoa joukkoliikennettä ja kokeilukulttuuria Lounais-Hämeeseen! Juhlavuoden joukkoliikennekokeilu Jubilee on kilpailutettu ja käynnistyy heinäkuun puolessa välissä reitillä Forssan linja-autoasema – Jokioinen Veturiaukio – Minkiö th - Humppila juna-asema – Humppila lasitehdas. Reitti on kaikilta junilta kaikille junille ja busseilla on pikavuoroyhteyksiä niin Forssasta kuin Humppilastakin. Ja erityishuomio - kyytiin pääsee jokaiselta reitin varrella olevalta pysäkiltä. Reitti kulkee siis Forssan linja-autoasemalta Yhtiönkatua ja Jokioisten tietä Jokioisiin ja täältä sitten Humppilantietä rautatieasemalle ja siitä edelleen lasitehtaalle. Ja samalla reitillä takaisin – aamusta iltaan.  Nykyiset ns. Elyn vuorot säilyvät myös ja täydentävät kokonaisuuden.

 

Juhlavuosien kokeilu on määräaikainen kestää loppuvuoteen 2026 saakka. Toisaalta toiveena on, että kokeilun kautta nähdään aidon ja tuetun joukkoliikenteen arvo maaseutumaisessa asumisessa ja seudulle sijoittumisessa. Sitä kautta kokeilulle halutaan saada jatkoa.

 

Matkustukseen käyvät kaikki Matkahuollon menetelmät ja muutkin maksutavat 5 euroa / matka, Jokioisten ja Humppilan kirjastoissa ladattavilla matkakorteilla 1 euro / matka. Matkakorttien latauslaitteistot ovat hankinnassa, ja vuoden kuluessa myös VR:n lippua ostaessa on mahdollista ostaa heidän kauttaan esimerkiksi suoraan Jokioinen – Seinäjoki lippu.

 

Tiedotamme lisää, kun aloituspäivä aivan näinä päivinä varmistuu! Samoin tiedotamme, koska matkakorttien lataus on käytössä. Aikatauluista tullaan myös tiedottamaan kattavasti, ja siinä otetaan huomioon myös nykyiset yhteydet.

 


 


 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)